O-I zorgt voor opvallende fles voor lancering Warninks White

O-I zorgt voor opvallende fles voor lancering Warninks White

Nieuwe likeurvariant Warninks White van De Kuyper klaar voor verovering UK

Schiedam - Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI), ‘s werelds grootste producent van glasverpakkingen, creëerde een onderscheidende witte glasverpakking voor Warninks White, een nieuwe wodkalikeur van De Kuyper, wereldwijd marktleider in likeuren en sterke dranken. Met de nieuwe glasverpakking weerspiegelt O-I het unieke karakter van de nieuwe likeur. Warninks White is bestemd voor het Verenigd Koninkrijk en is vanaf oktober exclusief beschikbaar bij supermarktketen ASDA.

O-I stond in voor het ontwerp en de productie van de nieuwe fles. Patrick Waegemakers, segment manager bier, spirits en wijnverpakkingen bij O-I Benelux: “De Kuyper en O-I hebben een historische samenwerking. Door de decennia heen produceerden we voor hen nieuwe glasverpakkingen. Zo ontwikkelde O-I in 2013 ook de nieuwe fles voor het hele gamma aan De Kuyper-likeuren. Door de jarenlange samenwerking kennen we de tradities en waarden van De Kuyper bijzonder goed en kunnen we deze karakteristieken vertalen in een nieuwe fles.”

De nieuwe fles voor Warninks White heeft een frisse witte look en benadrukt de eigenheid en het unieke karakter van het product. Het gebruik van het rode Warninks logo aan de bovenkant van de fles met eronder een zilverkleurige florale decoratie versterkt het premiumkarakter. Ook werd de gebruiksvriendelijkheid verhoogd door een versmalling in het midden van de fles. Het resultaat is een elegante witte fles die dankzij haar unieke vorm en kleur enorm weet op te vallen in het winkelschap.

Sinds haar oprichting in 1695 onderscheidt de familiale distilleerderij De Kuyper zich door producten van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Met de lancering van Warninks White, een wodkalikeur met een smaak van witte chocolade en munt, zet ze deze traditie voort. Het nieuwe product is een variant op Warninks Advocaat, de succesvolle en traditionele eierlikeur.

De keuze voor glas als verpakkingsmateriaal heeft volgens Niels Valkenburg, Logistics Manager bij De Kuyper, zowel te maken met kwaliteit als duurzaamheid: “Een kwaliteitsproduct moet aangeboden worden in een kwaliteitsverpakking. Glas heeft een premiumkarakter en is smaakneutraal. Het is gewoon de beste verpakking voor een kwaliteitsproduct als Warninks White, dat met passie werd ontwikkeld door onze ambachtslui.”

 

Contacteer ons
Ilse Derijck Outsource Communications
Ilse Derijck Outsource Communications
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.